Herman Dummer

CHAOS


Informatie

CHAOS of ORDE?

CHAOS. De sleutel voor innovatie.
Het woord chaos is afgeleid van het Griekse woord Χάος (spreek uit khaos). Het woord wordt gebruikt om een situatie aan te duiden waarin totale wanorde of verwarring heerst. Er is sprake van een chaotische situatie, wanneer iemand het overzicht kwijt is. In deze zin kan het woord op veel manieren worden gebruikt, zoals een erg rommelige omgeving of een situatie waarin men elkaar totaal niet kan begrijpen.

Hoe kijk jij tegen chaos aan? Wat is je eerste reactie erop? Vind je het vervelend, stoort het je, wil je het zo snel mogelijk onder controle hebben. Of vindt je het inspirerend, maakt het je nieuwsgierig?

CHAOS is wat organisaties liever niet hebben. Organisaties willen overzicht en duidelijkheid; Rust Regelemaat en Reinheid. Ze willen op innovatieve wijze zoeken naar mogelijkheden in de huidige veranderende wereld te groeien. Wil je innovatief zijn dan zal je je creatieve vermogens moeten inzetten en ontwikkelen. En daar heb je CHAOS voor nodig. CHAOS is een model dat ik ontwikkeld heb en is een vorm dat je handvat biedt om Creativiteit te ontwikkelen.

CHAOS is gewoon een afkorting om tot innovatie te kunnen komen.

En staat voor;

Creativiteit ontstaat vanuit het
Hart, door je er met 100%
Aandacht op te richten en
Onbevooroordeeld te denken en vooral ook te
Starten

CHAOS
CHAOS is een stappenplan. In 5 stappen brengt het structuur aan. Een structuur die je van stap tot stap helpt om je creativiteit te vergroten. Het maakt je scherper en alert. Als je beter toegang hebt tot jouw creativiteit kan je met meer gemak vraagstukken oplossen, jouw team met meer plezier effectiever laten zijn en de aanzet geven voor innovatie.

Het CHAOS model lijkt een schijnbare tegenstelling. Op een gestructureerde manier omgaan met chaos. Dat is precies wat het doel is. Behoudt het goede van regels en procedures in je organisatie en laat regelmatig wat CHAOS toe. Geniet ondertussen van de ruimte, humor en resultaten die creativiteit met zich meebrengt en maak successen van innovaties.


home

Herman Dummer

“De manier hoe jij mensen tot elkaar brengt, verbindingen tot stand brengt en optimaal de kracht en mooie kant van mensen naar voren brengt, geweldig inspirerend.”

“Mijn advies als je beweging in je organisatie of project wilt: zet Herman in. Levert positieve chaos en gegarandeerd resultaat.”

Herman Dummer

Intuïtie


Intuïtie

intuïtie

intuïtie

Als je je intuïtie weet te gebruiken werk je ontspannen, met meer voldoening en effectiever. Herman heeft vele intuïtieve opleidingen gevolgd en is mede-eigenaar en directeur geweest van het centrum voor intuïtieve en creatieve ontwikkeling in Utrecht.
Samen met Anouk Brack werkt Herman vanuit Intuition Company om mens en organisatie hun intuïtie te laten ontdekken, te ontwikkelen en te gebruiken.

Herman werkt sterk intuïtief. “als je wilt dat er wat fout gaat dan moet je alles van te voren perfect bedacht en georganiseerd hebben”.

Als je openstaat voor het onverwachte, dan ontvang je ‘bij toeval’ cadeautjes. Herman: “Toeval bestaat en ik regisseer het graag voor je”. Toeval kan je ook zien als ‘dat wat je toe valt’, dan gaat het er vervolgens om wat je ermee doet. Dat sluit mooi aan bij:

Wei Woe Wei

De kracht van het niet doen door Poeh

Hoe doe je dat eigenlijk,Poeh?
Hoe doe ik wat? vroeg poeh.
Zo moeiteloos worden.
Och ik doe niet zoveel van één of ander ander zei hij.
Maar al die dingetjes worden toch maar gedaan …
Die dingen gebeuren gewoon zo’n beetje zei hij.
Wacht eens …
Dat doet me denken aan iets uit de Tao Tse Tsjing zei ik en greep naar een boek.
Hier heb je ‘t … hoofdstuk … zeven en dertig. Vertaald wordt het zoiets als: Tao handelt niet maar niets wordt niet gedaan.
Dat klinkt als een raadsel, zei Poeh.
Het betekent dat Tao niet ingrijpt in de dingen, ze niet forceert, maar ze op hun eigen manier tot resultaten laat komen. Alles wat er gedaan moet worden wordt dan gedaan …”
Oh ja zei Poeh.
In het Chinees zou dat in principe Wei Woe Wei heten: Doen … Zonder te Doen …
Van Wei Woe Wei komt Tzoe Jan …”Zelf Zo”
Dat betekent dat de dingen vanzelf gebeuren, … spontaan …
Oh ja, zei Poeh …
De Tao van Poeh


Activiteiten


Herman spreekt graag over intuitie en organiseert workshops waarin mensen op eenvoudige wijze hun eigen intuitie leren kennen en direct te gebruiken.

Business Intuitie


Herman is een ondernemend persoon en draagt zijn kennis over intuitie dan ook vooral graag over aan andere ondernemende mensen en organisaties. Hij heeft een lezing ontwikkeld over de 5 i´s van intuitie. Op veilige, enthousiaste en energieke wijze laat hij mensen de kracht van intuitie ervaren en geeft ze handvatten mee om het direct in de praktijk te kunnen gebruiken.

5 i´s van Intuitie


Aan de hand van 5 stappen verhaald Herman over de kracht van intuitie. Van 30 minuten tot een hele dag; Herman maakt van zijn publiek naast toehoorders ook direct ervaringsdeskundigen

Herman Dummer

Coaching door Herman

Coaching helpt je om verder te komen. Herman coacht graag ondernemende mensen. Mensen die openstaan een heldere spiegel voorgehouden te krijgen en weten dat zij zelf degene zijn  om in actie te komen. Zo draagt coaching door Herman altijd bij aan persoonlijke groei én groei van je ondernemerschap. Herman gaat altijd uit van de mens en het potentieel dat ieder in zich heeft. Vooral het aanboren van (nog) onzichtbare bronnen is daarbij magisch. Herman is in staat deze hulpbronnen bij mensen als van zelf aan te zetten. Dat is hoe Herman coaching inzet.

Heb je interesse in de coaching door Herman? Bel of mail hem M 06 53263700

Referenties.
Dit zijn ervaringen van mensen op de coaching door Herman Dummer
Herman is een gedreven ondernemer met oog voor mens en resultaat. Met zijn vakmanschap als innovatief ondernemer en zijn vermogen om intuïtief en spot-on de kern van het probleem naar voren te halen is hij een coach die werkt met hard en hart. Confronterend en steeds in verbinding. In mijn proces om mijn eigen ondernemerschap opnieuw uit te vinden is hij een inspirerend baken.
Hildegonde Mostert

WoW , wat een inspiratieboost hebben we gekregen ! We hebben nieuwe vleugels, Red Bull is er niets bij
Samen met Natasja bezocht ik Herman Dummer op het Media Park in Hilversum voor een goed gesprek.
Herman, nogmaals dank voor de goede ontvangst en je open mind en dito hart !
Op heldere wijze ben je in staat om te belichten wat er al is, en hebben we veel bruikbare inzichten gekregen.
We kunnen vanuit een nieuw perspectief weer creatief verder met plannen smeden en ideeën vormgeven.
Ben jij ook toe aan volgende stap in je persoonlijk leven of met je bedrijf? Maak een afspraak bij Herman voor coaching!
Walter Barkhuysen-Tacke

coaching creativiteit chaos

coach Herman Dummer

Herman Dummer

Innoveert door innovatie


Innovatie vs Creativiteit

Innovatie; een toverwoord lijkt het wel voor de huidige economie. Er wordt veel, heel veel geld in geïnvesteerd maar wat is innovatie?
Herman helpt organisatie hun innovatiekracht te ontwikkelen, te vergroten en natuurlijk vooral te gebruiken.
Belangrijkste ingrediënt voor innovatie is creativiteit. Met het bedrijf Siliogogo creatie & innovatie reist Herman de wereld over om organisaties elastischer te maken en met meer plezier te laten werken aan vernieuwing en innovatie. De kansen liggen vaak echt voor het oprapen. het belangrijkste is dan: Doen Doen Doen. En hoe je dat doet weet Herman uit ervaring met meerdere succesvolle bedrijven en ideeen die hij in de wereld heeft gezet.

Inspiratie


Herman stond aan de wieg van StadsLAB033. Een innovatieve organisatie en plek in Amersfoort. Vanuit StadsLAB033 realiseerde hij bijvoorbeeld voor de gemeente Amersfoort een E-zine: Amersfoort ontwikkelt. 

Herman Dummer

Inspireert


Informatie

INSPIREERT!

Herman Dummer initieert graag momenten dat mensen bij elkaar kunnen komen, elkaar kunnen inspireren. Zo is Herman samen met Nathalie van De Vereeniging de drijvende kracht achter de Netwerklunch033.nl
Zo inspireert Herman.

Dit zijn enkele reacties van mensen Herman inspireert hebben ervaren.

Complimenten! Dit was een goede bijeenkomst!

Herman, goeie nieuwe impuls heb je #netwerklunch gegegeven. Goeie omkomst, goeie sfeer, goeie gesprekken!

inspireert


Video


Verslag van het NOS Journaal over Durftevragen

http://www.youtube.com/watch?v=HtNlOHyBiXE

“Ik geloof dat inspiratie de belangrijkste voedingsbron is voor innovatie en creativiteit. De mooiste eigenschap die mensen daarbij helpt is nieuwsgierigheid”

Herman Dummer

Durftevragen


Durftevragen

 

Duftevragen_Icon_400px_RGB

Misschien wel het beste wat ik ooit bedacht heb. Durftevragen brengt mensen en wensen bij elkaar, waardoor mensen -regelmatig tot dat moment vreemden van elkaar- elkaar gaan helpen hun dromen waar te maken en hun ambities te realiseren.

De kracht van durftevragen zit in z´n schijnbare eenvoud.

Ik spreek graag over Durftevragen in organisaties en zet mensen zo graag aan om meer en vaker te vragen. Laat je verbazen hoeveel mensen bereid zijn om jou te helpen.

Belangrijkste start is het stellen van een juiste vraag; dat geeft anderen de kans jou de juiste hulp te geven.

Je hoofd zit vol met kennis, kennissen, ideeën, mogelijkheden en verbindingen waarvan je het bestaan misschien al vergeten was. Durftevragen maakt je hoofd en creativiteit wakker met als gevolg dat je zelf makkelijker dingen in beweging kan zetten, maar ook anderen, met extreem weinig moeite en veel plezier kan helpen met hun plannen en vraagstukken.

Wil je een workhop of lezing organiseren. Of heb je een andere vraag. Stuur me een mail met je vraag  of bel direct 06 53263700

 

DTV_rijtuigenloods_jun12Lees hier verslag door Eventbranche van een groots Durftevragen congres in de Rijtuigenloods juni 2012.

Foto’s


Herman Dummer 2012 (209)  Herman Dummer 2012 (185)       Herman Dummer 2012 (102)        Herman Dummer 2012 (112)

 


Video’s


Pecha_KuchaBekijk hier de presentatie van Herman bij Pecha Kucha Night Amersfoort over het ontstaan van ideeën, waaronder Durftevragen Klik is KIJK

In de pers


Het AD besteedde in haar bijlage van 25 mei 2013 ruim aandacht aan Durf te vragen
AD1 AD2 AD3 AD4


Herman Dummer

Pers

VIDEO

 

Herman Dummer is vooral zichzelf. En vindt het natuurlijk cool als er over hem geschreven en gesproken wordt in lokale en nationale  pers.

In het AD/AC van 2 april 2016 Het weekend van Herman Dummer

creativiteit chaos

Herman over creativiteit en koken

Deze foto stond in De Zaak. Over netwerken in de regio Amersfoort.

Herman Dummer

Herman Dummer

Herman Dummer